Werknemer

Wij begeleiden werknemers in hun zoektocht naar een andere baan omdat ze hun huidige werk door uiteenlopende oorzaken niet meer kunnen uitvoeren. Samen met de kandidaat en afhankelijk van zijn of haar situatie stippelen wij samen het juiste pad uit om de kans op een succesvolle plaatsing te bewerkstellingen. Onze persoonlijke aanpak en coaching, de inzet van een eventueel leerwerktraject en ons netwerk aan potentiele werkgevers stelt ons vaak in staat om een kandidaat succesvol te plaatsen.

Wij bieden deze diensten in opdracht van- en met goedkeuring van werkgever of verzekeraar als onderdeel van een loopbaan oriëntatie, outplacement of spoor 22 re-integratie.

Onze persoonlijke aanpak

Testen op leervermogen

Iedere kandidaat is anders en moeten wij leren kennen om hem/haar zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en de kans op een succesvolle match met een werkgever te vergroten. Met een loopbaantest, competentietest, beroepswaardentest en/of scholingsonderzoek bepalen wij onze aanpak tot de snelste weg naar werk. Hierbij leggen wij de focus op de individuele wensen, van onze kandidaat. Arbeidsmogelijkheden, kennis, ervaring en de behoeften van de kandidaat zijn de basis voor de verdere begeleiding. Het kan zijn dat zij enkel coaching nodig hebben, maar bijvoorbeeld ook een leerwerktraject behoort tot de mogelijkheden.

Talentmeting

Met behulp van een talentenmeting kunnen we op basis van intuïtie vaststellen waarom je als mens keuzes hebt gemaakt in je professionele maar ook in je privéleven. Dit geeft inzichten die de keuze waarom je in een nieuwe baan of nieuwe sector of oude je beroep zou passen. “De Me-Meting is een cadeau voor iedereen in elke levensfase om te begrijpen wat de achtergrond is van de keuzes die je maakt in het leven.”

Coaching

Samen, stap voor stap komen we er wel

Veel kandidaten die bij ons terechtkomen hebben er al een lange weg op zitten. Wij staan voor een persoonlijke aanpak en een duurzaam resultaat. Dat bereiken we alleen wanneer we oog houden voor de stappen die onze kandidaten moeten nemen voordat ze aan een nieuwe baan en toekomst gaan beginnen. Wij begeleiden hen dan ook persoonlijk en coachen hen gedurende het gehele traject. Daar valt ook een stukje nazorg onder als ze eenmaal aan de slag zijn bij een werkgever.

Leerwerktrajecten/ Opleidingen met baan

Een nieuwe weg inslaan biedt soms perspectief

Voor sommige kandidaten is het raadzaam of wenselijk om een leerwerktraject te doorlopen. Soms is een opleiding, certificaat of opgedane ervaring de enige hobbel óf noodzakelijk voor een toekomstige invulling van werk. In dat geval organiseren we dit. De kortste weg naar duurzaam werk, dat is onze focus.

 

Vacatures op maat

De kortste weg naar duurzaam werk is tweerichtingsverkeer

Wij bespreken met werkgevers wat voor kandidaat het beste past, naar wat voor persoonlijkheid zij zoeken, welke ambitie de collega moet hebben en over welke vaardigheden deze moet bezitten. Wij hebben onze kandidaten in ons achterhoofd wanneer wij de vacature ophalen.

Wanneer nodig onderzoeken wij welke taken er uit een functie te snijden zijn, vervolgens gebundeld kunnen worden en daarmee een nieuwe functie kan worden gecreëerd. Voor werkzoekenden met een structurele beperking brengt dit duurzame arbeid binnen hun bereik.