Wat doen wij.

Jobcoaching, re-integratie & arbeidsbemiddeling met een persoonlijke aanpak

BEGELEIDING VAN A TOT Z​.

Wij begeleiden iedere werkzoekende die moeite heeft met het vinden van een passende baan. We helpen niet alleen bij het vinden van een baan, maar helpen je ook om inzicht te krijgen in je talenten en valkuilen. Zo kan je een volgende keer zelfstandig(er) aan de slag. Dit noemen wij duurzaamheid. We helpen je niet voor één keer, we geven je de juiste tools mee om zélf te groeien en te ontwikkelen.

Wij helpen je door naar jouw persoonlijke situatie te kijken, een persoonlijk plan met jou uit te stippelen en uiteindelijk je gestelde doelen te bereiken, zoals inzicht in je beroepsmogelijkheden, een scholing of een nieuwe baan.

Omdat wij werken vanuit jouw persoonlijke plan, kunnen wij met potentiële werkgevers in gesprek gaan over een passende baan. Als een baan nog niet helemaal passend lijkt, kunnen we samen met de werkgever een ontwikkeltraject opzetten. Zo kan jij kijken of het bij je past en de werkgever kan kijken of hij deze (soms nieuwe) functie kan aanbieden. Als het jou en de werkgever bevalt, helpen wij om afspraken te maken over baangaranties. Door ons goede contact met werkgevers, vertrouwen zij in onze gemotiveerde kandidaten! En jij kan zo laten zien dat je wil investeren, een volgende stap wil nemen en een kans durft aan te grijpen op de huidige arbeidsmarkt.

Wij werken in opdracht van het UWV en werkgevers en al onze adviseurs hebben één ding gemeen: wij houden van ons werk en staan met beide benen in de arbeidsmarkt.

De eerste stap naar duurzaam werk

onze Werkwijze.

Als onderdeel van een outplacement traject, bieden wij een samenhang van de volgende onderdelen.

1. Testen op maat.

Omdat iedereen anders is, willen wij je goed leren kennen. Dat doen we door middel van een test die het beste bij jou past. Dat kan een beroepentest, competentietest, beroepswaardentest en/of een scholingsonderzoek zijn. Je kan hier niet voor slagen of zakken. Deze test geeft alleen aan wat het beste bij jou past.

Aan de hand van de testuitslagen kunnen we samen met jou een plan van aanpak maken. Daarbij houden wij rekening met jouw wensen, persoonlijke omstandigheden, arbeidsmogelijkheden, kennis, ervaring en behoeften. Misschien heb je genoeg aan alleen een coachingstraject, misschien heb je juist meer baat bij een ontwikkeltraject. Dat gaan we samen onderzoeken.

2. Talentmeting.

Naast de tests die gericht zijn op jouw werkkwaliteiten, doen we ook een talentenmeting. Deze meting is breder. Zo ontdek je ook waarom je keuzes hebt gemaakt in je privéleven, hoe jij keuzes maakt als mens en welke keuzes je tot nu toe hebt gemaakt in je carrière.

De meeste kandidaten zien deze meting als zeer waardevol. “De Me-Meting is een cadeau voor iedereen in elke levensfase om te begrijpen wat de achtergrond is van de keuzes die je maakt in het leven.”

3. Aanvullende tests en coachingsgesprekken.

Wanneer het nodig is, wordt er ook een beroepsgeschiktheidsonderzoek gedaan of testen we je leervermogen. Zo kunnen we je begeleidingsstijl vaststellen en samen kijken naar wat jij aankan. Ook worden er meerdere coachingsgesprekken gevoerd en kijken we naar de persoonlijke leefomgeving (bijvoorbeeld huisvesting, lichamelijke en pyschische gezondheid of financiën). Dit doen we om te kijken welke knelpunten er nog zijn voor we een volgende stap richting werk kunnen zetten. We helpen je om deze knelpunten op te lossen of we verwijzen je door naar gespecialiseerde hulpverleners. Ook dan blijven we jou begeleiden in jouw zoektocht naar werk!

4. Jouw plan van aanpak opstellen.

Als je de tests en de talentmeting gedaan hebt, stellen wij, samen met jou, een plan van aanpak op. Misschien heb je eerst een cursus sociale vaardigheden, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk nodig, wellicht een aanvullende scholing of mogelijk ga je direct aan de slag met solliciteren.

Wat er ook bij je past, wij geven je advies en jij geeft aan wat je wel en niet ziet zitten. Je gaat aan de slag met concrete stappen die we opgesteld hebben. Daarnaast kan je ons altijd telefonisch, per mail of via Zoom bereiken om te sparren of om advies te vragen. Zo sta je er nooit alleen voor. Ook plannen we regelmatig een evaluatiegesprek om te kijken of de acties in het plan van aanpak haalbaar zijn of dat we het plan moeten aanpassen. 

5. Jobcoaching.

Alle adviseurs van Knehans zijn deskundig en ervaren op het gebied van jobcoaching. Dit betekent dat Wajong en WIA-kandidaten tijdens de uitvoering van de nieuwe baan of tijdens het leerwerktraject, altijd kunnen terugvallen op hun adviseur. Ook worden nieuwe werkgevers door onze adviseurs ondersteund, zodat zij jou optimaal kunnen begeleiden.

Knehans Adviesgroep heeft een Jobcoacherkenning van het UWV en de adviseurs zijn getraind in jobcoaching. Daarmee kunnen zij zorgen voor een doorlopende begeleiding van bemiddeling tot plaatsing. Voor de Wa-jongeren is het fijn dat een vertrouwd persoon hen begeleidt tijdens de voor hen moeilijke overgang van een inactief bestaan naar een baan.

6. Nazorg.

Op het moment dat jij je stappen uit het plan van aanpak doorlopen hebt en je misschien bij een opleiding, leerwerktraject of zelfs al een baan bezig bent, houdt onze begeleiding niet op. We blijven je begeleiden als je je bijvoorbeeld ingeschreven hebt voor een cursus of opleiding.

SINDS.
0
SUCCESVOL WERK FIT AFGEROND.
0 %
SUCCESVOL NAAR WERK AFGEROND.
0 %