UWV.

KNEHANS adviesgroep

Samenwerking met UWV

Knehans Adviesgroep heeft sinds 2012 een contract-relatie met het UWV. Deze samenwerking omvat sinds 2020 de volgende trajecten voor kandidaten met een WIA, WAO Wajong of ZW Arbo-uitkering: Modulaire Diensten, participatie-interventie, WERKFIT, Naar werk, Praktijkassessment en jobcoaching.

Modulaire diensten.

Wij begeleiden kandidaten op verschillende manieren: participatie-interventie, het bevorderen van maatschappelijke deelname en begeleiding bij scholing.

Praktijkassessment.

Om de beroepsmogelijkheden in beeld te brengen, werken we bij Knehans Adviesgroep met een zo regulier mogelijke arbeidssetting. Dat kan zijn een vrijwilligersplek, werkervaringsplaats of stage.

 

WERKFIT.

DE eerste stap naar duurzaamwerk

Aan de hand van gesprekken, een talentenmeting, diverse tests en een onderzoek naar loopbaanwaarden, wordt een plan van aanpak voor de kandidaat opgesteld. Hierin worden de uitganspositie en één of meerdere doelen opgenomen. Dit plan van aanpak wordt gemaakt door de arbeidsdeskundige, in samenspraak met de werkzoekende. Aan de hand van het persoonlijke plan wordt het traject voor de werkzoekende bepaald. Daarbij kan de nadruk liggen op het versterken van de werknemersvaardigheden, het verbeteren van de persoonlijke situatie en/of het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie.

Om de werknemersvaardigheden te versterken, werken we bij Knehans Adviesgroep met een zo regulier mogelijke arbeidssetting. Dit kan in de vorm van een vrijwilligersplek, werervaringsplek of een stage. Daarvoor werken we met partnerships met werkgevers. De werkgever biedt de kandidaat werk en een infrastructuur, Knehans Adviesgroep biedt de kandidaat coaching en begeleiding in de communicatie tussen kandidaat en werkgevers. Wij werken regionaal, waardoor deze dienstverlening op te zetten is naar de behoeften van de werkgever, kandidaat en arbeidsmarkt in de regio.

Omdat Knehans Adviesgroep beschikt over een netwerk van maatschappelijk betrokken werkgevers is een dergelijke Werkfit aanpak in vrijwel elke sector te organiseren.

Soms komt in de intake naar voren dat kandidaten te maken hebben met lichamelijke en/of psychische problemen, die hun werknemersvaardigheden kunnen beïnvoeden. Hierbij kan je denken aan weinig zelf vertrouwen of overmoed, het niet kunnen accepteren van- en omgaan met belemmeringen, het niet durven loslaten van de oude situatie, te assertief zijn of geen nee kunnen zeggen.

Via coachingsgesprekken zet de coach in op het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit, zodat de stap naar werk mogelijk wordt. Wanneer het noodzakelijk is, wordt budgetcoaching ingezet of wordt er doorverwezen naar andere vormen van psychische en/of sociale hulpverlening. Hierbij wordt onze aanpak afgestemd op de hulpverlening, zodat er een win-win situatie ontstaat. Als sport en bewegen noodzakelijk is, wordt de kandidaat gestimuleerd daaraan deel te nemen.

Aan de hand van gesprekken, een talentenmeting, diverse tests en een onderzoek naar loopbaanwaarden, wordt een plan van aanpak voor de kandidaat opgesteld. Aan de hand van dit plan, worden voor de kandidaat passende beroepen in beeld gebracht. Voor deze beroepen wordt een sterkte-zwakte analyse gemaakt, gebaseerd op de regionale arbeidsmarkt en de mogelijkheden van de kandidaat. Wanneer scholing noodzakelijk is voor een passend beroep, wordt via een leerbaarheidstest onderzocht of de kandidaat de opleiding cognitief aankan en welke studievorm het beste bij de kandidaat past. Dit leidt tot een definitieve shortlist van passende beroepen.

De algemene Werkfit-aanpak is geschikt voor kandidaten met een grote afstand tot de arbeid, vanwege (een combinatie van) lichamelijke, sociale of psychische belemmeringen of kandidaten die niet goed weten wat ze lichamelijk aankunnen. Ons uitgangspunt voor iedere kandidaat is het verbeteren van de arbeidsmarktpositie en waar mogelijk de kandidaat gereed maken voor instroom in een re-integratietraject naar werk. De coach biedt daarnaast aandacht aan de randvoorwaarden om te kunnen functioneren. Sociaal maatschappelijke belemmeringen, thuissituatie en de financiële situatie worden meegenomen in de begeleiding.

Naar werk.

De kandidaten die al een duidelijk marktconform zoekberoep hebben, begeleiden wij net iets anders dan de ‘Werkfit-kandidaten’. Voor deze kandidaten zetten wij bemiddeling, jobhunten of netwerktraining in en begeleiden wij onder andere door middel van individuele sollicitatie-ondersteuning en persoonlijke voorbereiding op een sollicitatiegesprek. 

Netwerktraining.

Veel banen worden via netwerken vergeven. Veel kandidaten denken niet direct na over hun netwerk, terwijl dat vooral voor oudere kandidaten vaak groter is dan zij denken. De adviseurs leren de kandidaten hun netwerk in kaart te brengen, uit te breiden en te gebruiken voor het verwerven van een baan.

 

Jobcoaching.

Knehans Adviesgroep heeft een Jobcoach-erkenning van het UWV en alle adviseurs zijn deskundig en ervaren op dat gebied. Dit betekent dat Wajong-, WIA-kandidaten en hun werkgever, tijdens de uitvoering van de nieuwe baan altijd kunnen terugvallen op hun adviseur.

0
SINDS.
0 %
SUCCESVOL WERK FIT AFGEROND .
0 %
SUCCESVOL NAAR WERK AFGEROND.

Onze opdrachtgevers / Werkgevers

Samen opzoek naar de juiste baan.

Wij zetten werkzoekenden in hun kracht en stellen onze werkgevers tevreden. Dit doen wij door het beste in kandidaten naar boven te halen en zodoende gemotiveerde kandidaten te koppelen aan werkgevers. “Zonder ons waren werkgevers aan deze mensen voorbij gelopen!’ Meer informatie of iemand aanmelden? Dat kan via de onderstaande button.

Knehans adviesgroep, de kortste weg naar duurzaam werk.

Contact

Terugbelverzoek