Patrick

Er komen bij ons tal van kandidaten voorbij, met ieder een eigen verhaal. Vaak hebben ze al een lang traject doorgemaakt voordat ze bij ons terecht komen. We zijn natuurlijk trots op al onze kandidaten die uiteindelijk succesvol aan de slag gaan, maar regelmatig zetten we een van onze kandidaten in het zonnetje. Deze ronde vertelt Patrick Palmen zijn verhaal. Na een lange zoektocht heeft hij de dappere stap gezet om niet voor een baas, maar als zelfstandige aan de slag te gaan. En met succes!

Patrick: “Ik heb ruim 10 jaar als vestigingsmanager bij Fairplay gewerkt. Echter, werden door een reorganisatie een paar jaar geleden alle vestigingsmanagers ontslagen. Na 10 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben was dat een schok. Je wereld stort toch enigszins in elkaar en met name psychisch had dat best wel een impact. Ik ging van 60 uur werken in de week ineens naar 0 en was daarmee ook je dagelijkse routing kwijt, voelde me ineens niet meer nuttig en moest dus gaan solliciteren. Op zoek naar een ander werk, terwijl ik bij Fairplay goed op mijn plek zat.”

“Al met al heb ik ruim 4 jaar thuis gezeten. Ik heb in die periode ruim 400 keer gesolliciteerd, maar ik ben slechts uitgenodigd voor 3 gesprekken. Het grootste euvel hiervan was mijn leeftijd, ik ben 45 jaar. Ik ging enorm aan mezelf twijfelen en zag op een begeven moment ook niet meer zo goed hoe ik dit kon doorbreken. Door het UWV was ik al verschillende keren gekoppeld aan re-integratie bureaus, maar geen van allen waren echt effectief in hun aanpak en slaagde er dus ook niet in om me te plaatsen.”

“Het UWV bracht me uiteindelijk in contact met Knehans Adviesgroep. Zij hadden een re-integratie traject met baangarantie waarbij ik een opleidingstraject zou volgen tot E-commerce medewerker.  Aangezien ik wel feeling had met computers en bovendien commercieel ingesteld ben zag ik hier wel heil in. Zeker ook natuurlijk omdat ze baangarantie boden. Wat me al direct verbaasde toen ik bij Knehans Adviesgroep terecht kwam was het persoonlijke contact en de interesse die ze in je hebben. Ze zorgen echt voor je en proberen met recht je op een plek te krijgen die bij je past. Bovendien hebben ze een enorm netwerk aan bedrijven, wat de kans op een goede match natuurlijk vergroot. Na vier jaar ploeteren had ik nu echt wel het gevoel dat ik op een plek zat waar ze me ook echt konden helpen.”

“Ik heb de opleiding met succes afgerond, maar mijn weg daarna is heel anders verlopen dan ik voorheen kon voorzien. Vincent Knehans zag in mij inderdaad een commerciële man, maar ook een die er niet blij van zou worden om de hele dag achter een computer door te brengen. Gezien mijn werkverleden en ervaring, mijn commerciële inslag en zelfstandigheid heeft hij me daarom in contact gebracht met een relatie van hem. Ik kon daar aan de slag in een buitendienstfunctie als ZZP-er waarbij ik op provisiebasis betaald werd. Natuurlijk enorm spannend en best wel lastig in het begin omdat je geen zekerheid hebt, maar het past bij mij en ik zit er enorm op mijn plek! Ik heb weliswaar geen vast inkomen, maar wel veel vrijheid want ik bepaal mijn eigen uren. Ik ben veel onderweg, onder de mensen, heb fijne collega’s en verkoop een product waar ik achter sta. Kortom, ik ben een gelukkig man. Ondanks dat ik nu ‘onder de pannen’ ben is het contact met Knehans Adviesgroep nog steeds in tact. Ze checken af en toe nog in en als ik vragen heb over bepaalde zaken of gewoon even wil sparren staan ze nog steeds voor me klaar. Fijn is dat!”