Monique

Met enige regelmaat zetten we onze ‘helden’ in het zonnetje. Deze keer een dame waar we bijzonder trots op zijn; Monique Daniels. Zij heeft heel wat meegemaakt de afgelopen jaren, maar is inmiddels met veel succes en vooral ook heel veel plezier weer aan de slag! Een mooi verhaal waarvan we gevraagd hebben of ze het met u wil delen.

Monique: “Twee jaar geleden werd ik overvallen bij het tankstation waar ik ruim 20 jaar werkte. Een traumatische ervaring die ervoor zorgde dat ik overspannen raakte en in de ziektewet terecht kwam. Ik liep bij een psycholoog die me hielp mijn angsten langzaamaan weer een beetje onder controle te krijgen en wilde ik ook graag weer aan de slag. Dat ik niet meer terug kon naar het tankstation was een gegeven, maar wat dan wel? Gezien mijn leeftijd, ik was bijna 50, was het ook niet zo makkelijk om te switchen naar iets anders. Ik had nooit iets anders gedaan! Bovendien was ik er ook nog niet klaar voor om meteen fulltime aan de slag te gaan. Mijn begeleidster bij het UWV SMZ verwees me daarom door naar Knehans Adviesgroep voor een re-integratietraject waar ze me met deze vragen zouden helpen.”

“Ik had een aangename kennismaking met Wim Krüsemann. Hij stelde me op mijn gemak en was oprecht geïnteresseerd in wie ik was, wat ik zou willen en wat ik zou kunnen. Ik wilde weer onder de mensen, maar vond dat ook eng. Een administratieve functie leek me wel wat, maar mijn computervaardigheden waren daarvoor niet voldoende up-to-date. Heel wat coaching gesprekken met Wim en een opfriscursus Word en Excel later, voelde ik me steeds zekerde van mijn zaak.”

“Wim heeft me voorgedragen bij Nanoos, een kantoorpand in Eindhoven waar meerdere bedrijven gevestigd zijn en waar Knehans Adviesgroep zelf ook gevestigd is. Ik ging daar aan de slag en startte met twee halve dagen in de week als receptioniste. Het was spannend, maar ik kreeg er steeds meer plezier in. Inmiddels werk ik er twee volle dagen en zijn we aan het bekijken of we het kunnen opvoeren naar vier. Ik zit er enorm op mijn plek! Het werk is afwisselend en ik ben onder de mensen. Dat laatste is nog steeds niet altijd makkelijk, maar ik leer er nog elke dag van en het gaat ook steeds beter. Omdat het voornamelijk huurders zijn waar je dagelijks mee te maken hebt, voelt het eigenlijk als een grote familie. We ‘wonen’ toch een beetje samen en de sfeer onderling is super.”

“Inmiddels voel ik me dus weer goed en ben ik blij. Knehans Adviesgroep heeft me echt enorm geholpen om weer te herintreden. Nog steeds spreek ik zowel Wim als Vincent regelmatig. Ze hebben oog voor mensen, oprechte belangstelling en ze staan ook nu nog steeds voor me klaar. Hoewel mijn pad niet makkelijk is geweest, zou ik zonder dat te hebben meegemaakt nooit zo op mijn plek terecht zijn gekomen als nu. Ik voel me hier als een vis in het water en kan niet wachten om vier dagen aan de slag te gaan.”