Maurice

Maurice Hinssen kwam bij ons terecht omdat hij een workshop bijwoonde. Hij besloot onze hulp in te schakelen bij zijn zoektocht naar een passende baan en zit inmiddels enorm op zijn plek. Wij zijn trots op hoe hij zijn pad hierin bewandeld heeft. Een ontzettend capabele, slimme man die ontzettend veel in zijn mars heeft en dat nu eindelijk kan laten zien en met plezier. Maurice deelt zijn verhaal:

Maurice: “Als lid van de FNV kon ik deelnemen aan een banenmarkt vanuit ‘MKB Werkt’. Ik had verschillende gesprekken met zogenaamde coaches, maar kon me daar niet in vinden. Zij presenteerden theorieën die wellicht opgaan voor mensen op zoek naar een reguliere baan, maar niet voor mensen met een ‘stempeltje’. Niet toegespitst dus op mijn situatie, ik heb namelijk een vorm van autisme; Asperger. Bij het vinden van een passende baan gelden dan toch echt andere criteria dan bij een regulier traject. Op de eerste plaats moet een werkgever een werknemer met een belemmering aan wíllen nemen. Daarnaast geldt dat er toch echt rekening gehouden moet worden met de ‘beperking’ van de desbetreffende werknemer: ‘de arbeidshandicap kan immers niet weggedacht worden’. Vanuit die uitganspunten gaat men na wat zo’n werknemer niet kan, maar met name wat wél kan; Omdenken. Ik miste dat inzicht en die ervaring bij de coaches waar ik gesprekken mee had. Gezien mijn situatie besloot ik de workshop ‘Participatiewet’ bij te wonen. Ofschoon ik me ervan bewust was dat men altijd een verkooppraatje houdt, voelde ik mij in de persoon van Vincent Knehans direct begrepen en gehoord.”

“Eenmaal in contact en aan de slag ben ik door Wim Krüsemann intensief onder handen genomen. Hier ben ik mee gebaat. Hij heeft me in laten zien dat netwerken juist is en ik er baat bij kan hebben. Zo heeft hij me de ‘Elevator Pitch’ geleerd en me ook in laten zien dat ik in een sollicitatiegesprek niet onmiddellijk voor mijn handicap uit hoef te komen. Hij vergeleek dat laatste met de verkoop van een auto. De eventuele reeds herstelde autoschade komt ook pas later in het gesprek aan bod, omdat de verkoper de koper eerst wil enthousiasmeren over de pré’s van de auto die verder aan alle eisen voldoet.”

“Knehans Adviesgroep heeft me in eerste instantie voorgedragen voor de functie van belmedewerker. Enerzijds niet passend omdat ik hierin veel moest ‘schakelen’ van het ene naar het andere telefoongesprek. Anderzijds juist heel passend, omdat je gebruik maakt van een belscript. Dit brengt repetitief werk met zich mee en hiermee kan ik juist goed uit de voeten. Als gevolg van mijn goede geheugen en analytische vermogen weet ik mogelijke hiaten in mijn werk prima te compenseren. In dat opzicht hebben ze me bij Knehans Adviesgroep goed leren kennen.”

“Wat later kwam ik, met medeweten van Wim, in contact met Stichting ‘Werken op Maat’. Zij hebben mij de functie van ‘Medewerker Advies/Jurist Wob’ bij de NVWA (NLse Voedsel en Waren Autoriteit) voorgesteld en in deze functie werk ik nog steeds met veel plezier. Ik zit daar in mijn element omdat ik zo’n omgeving ambieerde en er daarbij sprake is van maatwerk. Er is namelijk met recht sprake van het geschikt maken van werk waarvoor ik de barricades opgegaan ben met het ‘Omdenken’ (o.a. rechtlijnig gegeven vriendelijke commando’s, taakgerichte duidelijke opdrachten, stilteruimten etc). Elke leerfase zie ik weer als een echte uitdaging.”

“Kortom, ik ben blij met het hele traject en waar ik nu sta. Gelet op de leermomenten, het opgebrachte begrip en de soms nodige opvang zou ik Knehans Advies groep zeker aanbevelen aan andere (arbeidsbeperkte) werkzoekenden.”